Radiografische crawler - Alles over radiografisch bestuurbare modelbouw bij 1001hobbies (2024)

Hoe kies je een RC crawler?

Onder de voertuigmodellen in automodellering zijn RC-crawlers een groot succes. Wat je moet weten over deze miniatuur terreinwagens.

RC Crawler: hoe kies je hem?

Wat is een radiografisch bestuurbare RC crawler?

Een radiografisch bestuurbare auto is een modelvoertuig dat op afstand kan worden bediend met behulp van een afstandsbediening of zender. Dit miniatuurvoertuig bestaat, net als zijn grotere tegenhanger, uit een chassis en een motor. In tegenstelling tot speelgoed kunnen deze elementen worden gescheiden op een RC-model.

Daarnaast zijn er verschillende modellen radiografisch bestuurbare auto's, waaronder radiografisch bestuurbare crawlers. Door alle kenmerken van de echte crawler te reproduceren, beweegt dit schaalmodel langzaam. Het is ontworpen om verschillende obstakels en ruw terrein te overwinnen waarop andere voertuigen niet zouden kunnen werken. Dankzij deze kwaliteit van off-road auto's worden RC-crawlers geprezen in de wereld van zelfmodellering. Ze worden vooral gewaardeerd door chauffeurs die hun op afstand bestuurbare auto liever buitenshuis gebruiken, op moeilijk en rotsachtig terrein.

Wat zijn de verschillende soorten RC crawlers?

Radiografisch bestuurbare crawlers of op afstand bedienbare crawlers zijn zeer divers. Er zijn verschillende soorten, namelijk de scale crawler, de race crawler en de technical crawler.

The Scale Crawler: De Scale Crawler richt zich voornamelijk op esthetiek en is een prachtige mini crawler uiterst realistisch en gedetailleerd. De verhoudingen en de grootte van de wielen liggen zeer dicht bij echte off-road auto's, zoals die van de 4x4 bijvoorbeeld.

The Technical Crawler: Dit schaalmodel is gespecialiseerd in het oversteken van obstakels. De Technical Crawler is vrij langzaam, maar zeer technisch, uitgerust met grote wielen om het moeilijkste terrein aan te kunnen.

De race crawler: bedoeld voor ervaren coureurs, de Race Crawler is ontworpen voor racen en competitie. Dankzij zijn stabiliteit en kracht is hij in staat om met indrukwekkende snelheden te rijden en de meeste obstakels te overwinnen.

Welke radiografisch bestuurbare crawlergrootte kiezen?

Radiografisch bestuurbare auto's zijn verkrijgbaar in verschillende maten. In de wereld van modelleren gaat het om schaal. De meest voorkomende op de markt is de 1/10 schaal, wat betekent dat de RC auto een tiende van de grootte van het levensgrote model is. Met andere woorden, de eigenlijke auto is tien keer groter dan zijn schaalmodel. Wat RC crawlers betreft, is het mogelijk om uit verschillende maten te kiezen, namelijk: < / p>

Crawler RC 1/10;

Crawler RC 1/5;

Crawler RC 1/8;

Crawler RC 1/18 ;

Crawler RC 1/16 ;

Crawler RC 1/6;

Crawler RC 1/12 ;

Crawler RC 1/24;

Crawler RC 1/14;

Daarnaast is het noodzakelijk om de weegschaal te kiezen op basis van de grond waarop de auto zal rijden. Voor moeilijk terrein hebben dus grotere modellen de voorkeur.

Wat zijn de kenmerken van een radiografisch bestuurbare crawler?

De radiografisch bestuurbare crawler heeft verschillende functies die hem onderscheiden van andere RC-auto's. Inderdaad, de hoogte van het chassis of de bodemvrijheid is over het algemeen hoger dan bij andere modellen, omdat het een overstekend voertuig is. De rups moet inderdaad hoog genoeg zijn zodat het chassis niet in contact komt met de grond.

De rups is ook uitgerust met een geborstelde motor, niet alleen om de motorrem te kunnen gebruiken, maar ook om meer koppel te bieden. De banden en velgen zijn ook groter van formaat en bestand tegen rotsachtig terrein. Dit schaalmodel heeft ook flexibele ophangingen om de stabiliteit te garanderen. Bovendien vereisen crawlers een waterdichte stuurservo met een hoog koppel, tussen 20 en 30 kg, voor regelmatige oefening. Naast deze functies heeft de crawler vierwielaandrijving voor betere tractie. Een off-road voertuig bij uitstek, de differentiëlen zijn geblokkeerd om schaatsen te voorkomen.

Wat zijn de bekendste merken RC crawlers?

Crawler rock monster, crawler moab, mini crawler, crawler king, rock crawler RC, crawler RC axial of truck crawler RC, is een brede selectie crawlers beschikbaar op de markt. Veel merken bieden zeer realistische en hoogwaardige modellen. Onder de beste zijn de volgende merken:

TRAXXAS;

Hpi-Racing;

MHDPRO;

Maverick;

Kyosho;

Revell Control;

< /span> Tamiya ;

T2M;

CARSON ;

SIVA;

FTX;

CARISMA;

GMADE;

HOBBYTECH.

Daarnaast moet worden opgemerkt dat het mogelijk is om uw crawler aan te passen. Lieren, bumpers, kettingen, RC rups carrosserie of led ramp, fabrikanten bieden veel RC crawler accessoires en reserveonderdelen om dit model te verbeteren, of het nu gaat om esthetiek of prestaties.

Wat zijn de beste RC crawlers van dit moment?

Het is essentieel om te kiezen voor een crawler die een goede stabiliteit biedt om probleemloos op alle oppervlakken te kunnen rijden. Voor dit doel zijn er veel hoogwaardige modellen, waaronder de SCX10 Crawlers die perfect zijn om aan de slag te gaan. Ze zijn inderdaad beschikbaar in RTR-versie, dat wil zeggen dat ze compleet zijn en al zijn gemonteerd. De Redcat Everest 10 is ook een krachtig model. Naast deze voertuigen vallen ook de Komodo van Gmade, de TRX-4 van Traxxas, de Wraith of de Bomber of Axial op.

Kortom, beginners hebben de keuze tussen verschillende modellen om aan de slag te gaan in de modelcrawler. Met ervaring kunnen ze hun eigen crawlers monteren en naar wens aanpassen.

Terug

Radiografische crawler - Alles over radiografisch bestuurbare modelbouw bij 1001hobbies (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: The Hon. Margery Christiansen

Last Updated:

Views: 5844

Rating: 5 / 5 (70 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: The Hon. Margery Christiansen

Birthday: 2000-07-07

Address: 5050 Breitenberg Knoll, New Robert, MI 45409

Phone: +2556892639372

Job: Investor Mining Engineer

Hobby: Sketching, Cosplaying, Glassblowing, Genealogy, Crocheting, Archery, Skateboarding

Introduction: My name is The Hon. Margery Christiansen, I am a bright, adorable, precious, inexpensive, gorgeous, comfortable, happy person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.